EVALUATION VINS ET HUILE D'OLIVE

REVUES eT NEWS SUR LES VINS CHIANTI ET L'huile d'olive extra vierge BARTOLINI  BALDELLI A IMPRUNETA-FIRENZE

REVUES des VINS:

GAMBEROROSSO - Guida dei VINI
Capro Rosso IGT 2008 – 2 verres
Capro Rosso IGT 2007 – 2 verres
Capro Rosso IGT 2006 – 2 veres
Capro Rosso IGT 2005 – 2 verres
Capro Rosso IGT 2004 – 2 verres (rougesi)
Capro Rosso IGT 2003 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2007 – 1 verre
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2006 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2005 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2004 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2008 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2007 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2006 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2005 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2004 – 2 verres
Chianti Colli Fiorentini 2003 – 2 verres
Vin Santo del Chianti Riserva 2001 – 2 verres
DECANTER - WORLD WINE AWARDS
Capro Rosso IGT 2008 - CERTIFICAT DE MERITE
Capro Rosso IGT 2007 – MADAILLE DE BRONZE
Chianti Colli Fiorentini docg Riserva 2010 - MEDAILLE D'ARGENT
Chianti Colli Fiorentini docg Riserva 2007 - MEDAILLE DE BRONZE
300 Selected Tuscan Wines – Daniel Thomases
Capro Rosso 2004
Cinchona, chocolate, blueberries and cloves for the Capro Rosso. The tannins are good, and the fruity taste remains on the palate for a long time.
WEIN-PLUS.COM
Chianti Colli Fiorentini 2004 – 80 very good
Preserved red and black berries and some plums on the nose, herbaceous notes, some malt, smoky and roasted notes. Lots of dark chocolate on the palate, fairly prominent oak and dark fruit, some astringent tannins, oak-dominated and rather one-dimensional, almost exclusively dark chocolate on the finish.
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2003 – 83 very good
Lots of oak on the nose, smoky notes, behind this mixed berries and some cherries. Quite firmly structured, lots of toasted oak, dark chocolate, behind this some ripe, quite juicy berry fruit, slightly dry tannins, full-bodied, good persistence, not particularly deep, more astringent oak dominates the finish.
Capro Rosso 2003 – 87 excellent
Very ripe, partly dried black berries on the nose, cedar wood and tobacco, smoky and roasted notes. More very ripe dark fruit in the mouth, quite juicy, prominent but quite well integrated oak, fine tannins, dark chocolate, full-bodied, high in alcohol, creamy on the palate, some more cedar wood, not particularly deep, good finish.
Veronelli Editore - I VINI DI VERONELLI
Capro Rosso IGT 1011 - 91/100
Capro Rosso IGT 2009 – 91/100
Capro Rosso IGT 2008 – 91/100
Capro Rosso IGT 2006 – 91/100 
Capro Rosso IGT 2005 – 90/100 
Capro Rosso IGT 2004 – 92/100 3 etoiles
Capro Rosso IGT 2003 – 90/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2001 - 89/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2009 - 89/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2006 - 90/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2005 - 88/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2004 – 90/100
Chianti Colli Fiorentini Riserva 2003 – 90/100
Chianti Colli Fiorentini 2012 - 87/1400
Chianti Colli Fiorentini 2010 - 87/1400
Chianti Colli Fiorentini 2007 – 88/100
Chianti Colli Fiorentini 2006 – 86/100
Chianti Colli Fiorentini 2005 – 86/100
Chianti Colli Fiorentini 2004 – 87/100
Chianti Colli Fiorentini 2003 – 85/100
Vin Santo del Chianti Riserva 2004 – 90/100
Vin Santo del Chianti Riserva 2002 – 90/100
EXPOVINA
INTERNATIONALE WEINPRÄMIERUNG - ZÜRICH 2006 Visualizza
Luca Maroni
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2007 Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
VINI D'ITALIA 2007 Visualizza
Associazione Italiana Sommelier
DUEMILAVINI 2007 Visualizza
Wein Times – Helmut Ortwin Knall Visualizza
Associazione Italiana Sommelier
DUEMILAVINI 2006 Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
VINI D'ITALIA 2006 Visualizza
LUCA MARONI 2006 Visualizza
Veronelli Editore
I VINI DI VERONELLI 2006 Visualizza
Mondo
Wein der Welt - Dezember 2004 Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
L'Almanacco del Berebene 2005 Visualizza
Luca Maroni
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2005 Visualizza
Luca Maroni
GUIDA DEI VINI ITALIANI 2005 Visualizza
Veronelli Editore
I VINI DI VERONELLI 2005 Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
Vini d’Italia 2005 Visualizza
Wine Spectator - October 2004 Visualizza
Associazione Italiana Sommelier
DUEMILAVINI 2005 Visualizza
International Wine Challenge 2004 - London
Capro Rosso IGT 2001 - Gold Visualizza
The Wine Advocate - Date 4-26-04 Issue 152 Visualizza
38° Vinitaly
XII° Concorso Enologico Internazionale Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
Vini d'Italia 2004 Visualizza
Associazione Italiana Sommelier
DUEMILAVINI 2004 Visualizza
Vini Buoni d'Italia 2004 Visualizza
INTERNATIONALE WEINPRÄMIERUNG - ZÜRICH 2003 Visualizza
37° Vinitaly
XI° Concorso Enologico Internazionale Visualizza
Mondo
Wein der Welt Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
Vini d'Italia 2003 Visualizza
Veronelli Editore
I VINI DI VERONELLI 2003 Visualizza
Luigi Veronelli
I NUOVI GRANDI VINI DI TOSCANA Visualizza
Luca Maroni
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2003 Visualizza
Luca Maroni
ANNUARIO DEI MIGLIORI VINI ITALIANI 2002 Visualizza
Gambero Rosso Editore - Slow Food Arcigola Editore
Vini d'Italia 2002 Visualizza

REVUES HUILE D'OLIVE EXTRA VIERGE:

Concorso Ercole Olivario delle eccellenze olearie Italiane
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2006 - Selezioni Finali Nazionali

Premio Nazionale Montiferru
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2009 - Diploma di Gran Menzione
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2008 - Selezioni Finali
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2006 - Selezioni Finali

Selezione CCIAAProvincia di Arezzo
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2005
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2003

Selezione CCIAA Provincia di Firenze
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2009
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2008
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2006
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2005

MERUM Selezione Extravergine
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2004
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2003

SLOW FOOD Guida agli Extravergini
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2009 – DIPLOMA DI MERITO
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2004 - 1/3
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2003 – 2/3
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo 2001 – 2/3
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2003 – 1/3
Olio Extravergine Castello di Montozzi 2001 – 1/3

L'EXTRAVERGINE di Marco Reggia
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2006
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2004
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2002
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2001
Olio Extravergine Castello di Montozzi - 2002
Olio Extravergine Castello di Montozzi - 2001

REGIONE TOSCANA Selezione Oli Extravergini
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2004
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo – 2001
Olio Extravergine Fattoria di Bagnolo - 2000
Olio Extravergine Castello di Montozzi - 2001

NEWS:

Seminario Veronelli degustazione del 2-12-2009:
Capro Rosso 2006 Igt Colli della Toscana Centrale Rosso